
Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tässä helpossa munattomassa piirakassa on runsaasti mustikkaa. Halutessasi voit käyttää myös muuta marjaa tai hedelmää.
Tarjoa piirakka sellaisenaan tai ruokavalioon sopivan jäätelön kanssa.
Ainesosat
3,5 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
2 dl | fariinisokeria |
1,5 tl | leivinjauhetta |
1 tl | vanilliinisokeria |
100 g | maidotonta margariinia |
2 dl | mustikkasosetta |
2 dl | (pakaste)mustikoita |
Voitelu: | maidotonta margariinia |
Jauhotus: | gluteenitonta kaurajauhoa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, siirappi, mustikka, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, keinotekoinen aromi, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sulata rasva. Sekoita rasvan joukkoon marjasose.
3. Lisää rasva-soseseokseen kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
4. Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita se. Kaada päälle marjat.
5. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia.