Kaurainen mustikkapiirakka resepti

Kaurainen mustikkapiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tässä helpossa munattomassa piirakassa on runsaasti mustikkaa. Halutessasi voit käyttää myös muuta marjaa tai hedelmää.

Tarjoa piirakka sellaisenaan tai ruokavalioon sopivan jäätelön kanssa.

Ainesosat

3,5 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2 dl fariinisokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
100 g maidotonta margariinia
2 dl mustikkasosetta
2 dl (pakaste)mustikoita
Voitelu: maidotonta margariinia
Jauhotus: gluteenitonta kaurajauhoa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, siirappi, mustikka, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, keinotekoinen aromi, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Sulata rasva. Sekoita rasvan joukkoon marjasose.

3. Lisää rasva-soseseokseen kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.

4. Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita se. Kaada päälle marjat.

5. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia.