Kaura-tattarisämpylät resepti

Kaura-tattarisämpylät
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tarjoa sämpylöitä tuoreeltaan ja pakasta loput. Täytä mieleisillä täytteillä ja nappaa eväsleiväksi reissuun.

Ainesosat

3 dl tattarihiutaleita
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 rkl psylliumia
10 dl lämmintä vettä
50 g tuorehiivaa
4 tl siirappia
2 tl suolaa
5-6 dl gluteenittomia kaurajauhoja
n. 4 dl tattarijauhoja
120 g sulatettua maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, hiiva, siirappi, ruokasuola, tattari, gluteeniton kaura, psylliumsiemen, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
40
kpl

1. Turvota hiutaleita ja psylliumia vedessä n. 10 minuuttia.

2. Lisää hiiva ja muut ainekset. Sekoita hyvin sähkövatkaimen taikinakoukuilla.

3. Nostele ruokalusikalla taikinaa leivinpaperille. Taikina on löysähköä. Kohota 25 minuuttia.

4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.