Kaura-siemensämpylät jauhoseoksesta resepti

Kaura-siemensämpylät jauhoseoksesta
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Sämpylät voi paistaa myös muffinipellin koloissa, kuten tässä reseptissä on tehty. Valmiit sämpylät kannattaa poistaa heti paistamisen jälkeen muffinipellin koloista, jotta ne eivät vety.

Ainesosat

3 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
0,5 rkl psylliumia
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
4 dl gluteenitonta jauhoseosta (proteiini)
25 g maidotonta margariinia
Muffinipellin voitelu: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, hiiva, E491, psylliumsiemen, gluteeniton kaura, auringonkukka/siemenet, tapiokatärkkelys, kurpitsansiemen, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Kuumenna neste hieman yli kädenlämpöiseksi.

2. Lisää nesteeseen hiiva, suola, psyllium ja hiutaleet. Anna turvota 10 minuuttia.

3. Lisää jauhoseosta taikinaan vähitellen. Sekoita koko ajan yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla.

4. Sulata rasva. Lisää se lopuksi taikinaan.

5. Voitele muffinipellin kolot. Jaa taikina koloihin. Kohota 30 minuuttia.

6. Paista 250-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia. Irrota sämpylät pellin koloista jäähtymään ritilälle.