
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Nämä herkulliset kaura-riisiohukaiset pysyvät hyvin koossa myös isolla pannulla paistettaessa. Tarjoile makeiden tai suolaisten täytteiden kanssa. Jos paistat ohukaisia suolaisten täytteiden kanssa tarjoiltavaksi, laita taikinaan vain 1 tl sokeria.
Ohjeella tulee n. 14 isoa ohukaista.
Ainesosat
1 l | kasvijuomaa (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
4 dl | gluteenittomia kaurajauhoja |
2,5 dl | täysjyväriisijauhoja |
2 rkl | sokeria |
1 tl | suolaa |
2 rkl | rypsiöljyä |
Paistamiseen: | rypsiöljyä |
Valmistusohje
1. Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään.
2. Anna turvota 15 minuuttia.
3. Kuumenna rasvaa pannulla. Rasvaa kannattaa laittaa melko reilusti, ettei ohukainen jää pannuun kiinni.
4. Kaada pannulle (pannun koosta riippuen) n. 1 dl taikinaa. Levitä tarvittaessa lastalla koko pannun kokoiseksi. Paista melko korkealla lämmöllä molemmin puolin.
Vinkki: Ohukaista ei kannata yrittää kääntää liian aikaisin, ettei se repeä. Kun olet mitannut taikinan pannulle, sen väri on vaalea. Ohukaisen kypsyessä sen väri muuttuu laidoista alkaen vaaleanruskeaksi. Kun lähes koko ohukainen on vaihtanut värinsä vaaleasta vaaleanruskeaksi, käännä ohukainen.