
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Nämä sämpylät on leivottu valmiista jauhoseoksesta, jonka lisäksi tarvitset vain vettä, kuivahiivaa ja tilkan öljyä. Taikina valmistetaan jo edellisenä iltana tai ainakin muutamaa tuntia aiemmin.
Kuvan 12 sämpylää kohotettiin 20 cm x 30 cm vuoassa. Voit tehdä taikinasta myös 9 sämpylää 20 cm x 20 cm vuoassa.
Ainesosat
1 rkl | rypsiöljyä |
0,5 pussia | kuivahiivaa |
440 g | gluteenitonta sämpyläjauhoseosta |
6,5 dl | vettä |
Valmistusohje
1. Vuoraa suorakulmion tai neliön mallinen vuoka kelmulla ja voitele kelmu kevyesti ruokaöljyllä.
2. Sekoita kuivahiiva jauhoseoksen joukkoon. Kaada kulhoon 42-asteinen vesi. Sekoita vispilällä tasaiseksi ja kaada heti kelmulla vuorattuun astiaan.
3. Peitä astia kelmulla ja jätä huoneenlämpöön kohoamaan pariksi tunniksi.
4. Kun taikina on kohonnut, nosta se jääkaappiin kahdeksi tunniksi tai yön yli.
5. Nosta taikina vuoasta kelmun avulla. Leikkaa 12 (tai 9) palaan. Nostele palat varovasti leivinpaperin päälle pellille.
6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoa.