Kaura-raparperipiirakka resepti

Kaura-raparperipiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tässä raparperipiirakassa on käytetty viljoista vain gluteenitonta kauraa. Voit vaihtaa raparperin tilalle myös jonkin toisen ruokavalioosi sopivan marjan tai hedelmän. Tarjoa piirakka esimerkiksi ruokavalioon sopivan vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Ainesosat

3 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 tl kardemummaa
125 g maidotonta margariinia
2 dl mansikkasosetta
5 dl raparperipaloja
Voiteluun: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, siirappi, kardemumma, mansikka, raparperi, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, keinotekoinen aromi, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Nypi rasva kuivien aineiden joukkoon. Ota seoksesta n. 1 dl sivuun erilliseen astiaan. Se ripotellaan piirakan päälle muruksi.

3. Sekoita kulhoon jääneeseen isompaan erään marjasose.

4. Voitele piirakkavuoka. Kumoa taikina vuokaan.

5. Kuori ja palastele raparperi. Levitä raparperipalat taikinan päälle.

6. Ripottele päällimmäiseksi muru.

7. Paista 175-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.