
Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Raparperi ja kaura sopivat hyvin yhteen. Ohjeella tulee uunipellillinen piirakkaa.
Ainesosat
300 g | maidotonta margariinia |
3 dl | sokeria |
6 rkl | omenasosetta |
7 dl | gluteenittomia kaurajauhoja |
2 dl | perunajauhoja |
3 tl | leivinjauhetta |
Päälle: | |
1 l | raparperipaloja |
3 rkl | sokeria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, omena, raparperi, rypsiöljy, vesi, kookosöljy, sheaöljy, ruokasuola, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, gluteeniton kaura, perunatärkkelys(jauho), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
24
kpl
1. Vatkaa rasva ja sokeri kevyesti. Lisää omenasose.
2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää taikinaan.
3. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille. Tasoita.
4. Ripottele raparperinpalat taikinalle. Sirottele sokeria päälle.
5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.