Kaura-raparperipiirakka resepti

Kaura-raparperipiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Raparperi ja kaura sopivat hyvin yhteen. Ohjeella tulee uunipellillinen piirakkaa.

Ainesosat

300 g maidotonta margariinia
3 dl sokeria
6 rkl omenasosetta
7 dl gluteenittomia kaurajauhoja
2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
Päälle:  
1 l raparperipaloja
3 rkl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, omena, raparperi, rypsiöljy, vesi, kookosöljy, sheaöljy, ruokasuola, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, gluteeniton kaura, perunatärkkelys(jauho), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
24
kpl

1. Vatkaa rasva ja sokeri kevyesti. Lisää omenasose.

2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää taikinaan.

3. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille. Tasoita.

4. Ripottele raparperinpalat taikinalle. Sirottele sokeria päälle.

5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.