Kaura-puolukkapiirakka resepti

Kaura-puolukkapiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Mehevä ja maukas piirakka kahvipöytään. Maidottoman version saat, kun käytät kermaviilin sijaan jotain kasvipohjaista valmistetta.

Ainesosat

400 g maidotonta margariinia
4 dl sokeria
4 kananmunaa
10 dl gluteenitonta kaurajauhoa
4 tl leivinjauhetta
Päälle:  
5 dl jäisiä puolukoita
4 dl laktoositonta kermaviiliä
2 kananmunaa
1 dl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, puolukka, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
24
kpl

1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.

2. Lisää kananmunat sekä jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi.

3. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille. Levitä tasaiseksi.

4. Ripottele jäiset marjat taikinan pinnalle.

5. Sekoita kermaviili, munat ja sokeri. Kaada seos marjojen päälle.

6. Paista 200-asteisen uunin alaosassa n. 30 minuuttia. Jäähdytä.