
Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Mehevä ja maukas piirakka kahvipöytään. Maidottoman version saat, kun käytät kermaviilin sijaan jotain kasvipohjaista valmistetta.
Ainesosat
400 g | maidotonta margariinia |
4 dl | sokeria |
4 | kananmunaa |
10 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
4 tl | leivinjauhetta |
Päälle: | |
5 dl | jäisiä puolukoita |
4 dl | laktoositonta kermaviiliä |
2 | kananmunaa |
1 dl | sokeria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, kananmuna, puolukka, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
24
kpl
1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.
2. Lisää kananmunat sekä jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi.
3. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille. Levitä tasaiseksi.
4. Ripottele jäiset marjat taikinan pinnalle.
5. Sekoita kermaviili, munat ja sokeri. Kaada seos marjojen päälle.
6. Paista 200-asteisen uunin alaosassa n. 30 minuuttia. Jäähdytä.