Kaura-omenasämpylät resepti

Kaura-omenasämpylät
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Pienillä nikseillä saat lisää kasviksia ruokavalioon. Näihin sämpylöihin on lisätty pieniä omenakuutioita. Omenan sijaan voi käyttää myös muuta hedelmää tai vaikka hiukan esikypsennettyjä juurespaloja.

Ainesosat

4 dl vettä
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,5 rkl psylliumia
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
4 tl rypsiöljyä
5 dl gluteenittomia kaurajauhoja
2-3 dl omenakuutioita
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, omena, gluteeniton kaura, psylliumsiemen, hiiva, E491, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
14
kpl

1. Mittaa neste, hiutaleet ja psyllium kulhoon. Anna turvota 10 minuuttia.

2. Lisää hiiva, suola, öljy ja puolet jauhoista. Vaivaa hyvin.

3. Lisää hedelmäkuutiot loppujen jauhojen kanssa taikinaan. Vaivaa taikinaa vielä hyvin.

4. Nostele lusikalla taikinaa leivinpaperilla vuoratulle pellille. Voit käsin vähän muotoilla niitä halutessasi.

5. Kohota n. 30 minuuttia.

6. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.