Kaura-mantelipiparit resepti

Kaura-mantelipiparit
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkulliset gluteenittomat kaura-mantelipiparit. Kaurahiutaleiden sijaan voit käyttää myös muita ruokavalioon sopivia hiutaleita.

Ainesosat

50 g maidotonta margariinia
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1,5 dl fariinisokeria
1 dl mantelirouhetta
1 rkl täysjyväriisijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, siirappi, manteli, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, riisijauho, E450, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
24
kpl

1. Sulata rasva.

2. Sekoita erillisessä kulhossa kuivat aineet.

3.. Lisää kuiviin aineisiin hieman jäähtynyt rasva ja kananmuna. Sekoita.

4. Ota teelusikalla taikinanokareita leivinpaperin päälle pellille. Jätä reilusti väliä, sillä piparit leviävät uunissa.

5. Paista 225-asteisessa uunissa n. 5 minuuttia.