
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Rapeat kaura-maissilastut maistuvat kahvipöydässä. Voit myös pakata lastut ilmatiiviiseen rasiaan ja ottaa mukaan eväsretkelle. Halutessasi voit maustaa taikinaa ruokavalioon sopivilla mausteilla, esimerkiksi teelusikallisella kanelia tai kardemummaa. Jos lisäät taikinaan esimerkiksi 0,5 dl rusinoita, laita tällöin hiutaleita vastaavasti 0,5 dl vähemmän.
Ainesosat
2,5 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
0,5 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
1,5 dl | riisijauhoa |
1 dl | maissijauhoa |
2 dl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
1 tl | leivinjauhetta |
125 g | maidotonta margariinia |
0,75 dl | siirappi |
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää joukkoon sulatettu rasva ja siirappi huolellisesti sekoittaen.
4. Nostele taikinasta teelusikalla nokareita pellille. Jätä isot välit, sillä keksit leviävät paljon. Paista ensin yksi koekeksi, jotta näet, miten taikina leviää.
5. Paista 200-asteisessa uunissa 5-7 minuuttia.
6. Vedä leivinpaperi ja sen päällä olevat lastut pellin päältä pöydälle jäähtymään. Voit muotoilla keksin laittamalla sen kuumana esimerkiksi kulhon tai pullon päälle. Tällöin se taipuu ja jäähtyessään kovettuu muotoonsa. Anna jäähtyä rauhassa.