Kaura-kinkkupiirakka maitotuotteilla resepti

Kaura-kinkkupiirakka maitotuotteilla
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Maukas suolainen piirakka maistuu esimerkiksi vihersalaatin kanssa. Voit vaihtaa kinkkusuikaleet paistettuihin broilerisuikaleisiin.

Ohje on muokattu Aitokauran reseptistä.

Ainesosat

Pohja:  
1 peruna
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
125 g maidotonta margariinia
2 rkl kylmää vettä
Täyte:  
1 paprika
200 g kinkkusuikaleita
200 g laktoositonta raejuustoa
2 kananmunaa
2 dl laktoositonta ruokakermaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl paprikajauhetta
0,25 tl mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), ruokasuola, vesi, paprika (vihannes), sika, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, kananmuna, paprikajauhe, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), gluteeniton kaura, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, rypsiöljy, kookosöljy, sheaöljy, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Valmista pohja. Kuori peruna. Keitä vedessä kypsäksi ja soseuta.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi rasva joukkoon. Lisää soseutettu peruna ja vesi. Sekoita tasaiseksi.

3. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

4. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

5. Valmista täyte. Pese ja kuutioi paprika. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

6. Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.