
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Maidoton juustoraastevalmiste ja ruokakermavalmiste tekevät piirakasta ihanan täyteläisen. Paprika ja maissi ovat makean raikas lisä piirakan makumaailmaan. Suolainen piirakka maistuu esimerkiksi vihersalaatin kanssa.
Ainesosat
Pohja: | |
1 | kuorineen keitetty peruna |
1 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
2 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 tl | leivinjauhetta |
0,25 tl | suolaa |
125 g | maidotonta margariinia |
2 rkl | kylmää vettä |
Täyte: | |
1 | paprika |
150 g | kinkkusuikaleita |
200 g | maissia (pakaste) |
125 g | maidotonta "juusto"raastetta |
0,5 tl | paprikajauhetta |
0,25 tl | mustapippuria |
2 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (gluteenittomasta kaurasta) |
Valmistusohje
1. Valmista pohja. Kuori keitetty peruna. Soseuta esimerkiksi haarukalla.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi rasva joukkoon. Lisää soseutettu peruna ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
3. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
4. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
5. Valmista täyte. Pese ja kuutioi paprika. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään "kermaa" lukuun ottamatta.
6. Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle. Kaada "kerma" tasaisesti päälle.
7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.