Kaura-kinkkupiirakka resepti

Kaura-kinkkupiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Maidoton juustoraastevalmiste ja ruokakermavalmiste tekevät piirakasta ihanan täyteläisen. Paprika ja maissi ovat makean raikas lisä piirakan makumaailmaan. Suolainen piirakka maistuu esimerkiksi vihersalaatin kanssa.

Ainesosat

Pohja:  
1 kuorineen keitetty peruna
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
125 g maidotonta margariinia
2 rkl kylmää vettä
Täyte:  
1 paprika
150 g kinkkusuikaleita
200 g maissia (pakaste)
125 g maidotonta "juusto"raastetta
0,5 tl paprikajauhetta
0,25 tl mustapippuria
2 dl maidotonta ruoka"kermaa" (gluteenittomasta kaurasta)
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), ruokasuola, vesi, paprika (vihannes), maissi (vihannes), paprikajauhe, gluteeniton kaura, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, rypsiöljy, kookosöljy, sheaöljy, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, sika, E451, polydekstroosi, E407a, E300, E250, E415, hiiva, etikka, E202, mustapippuri, E1442, E472e, E331

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista pohja. Kuori keitetty peruna. Soseuta esimerkiksi haarukalla.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi rasva joukkoon. Lisää soseutettu peruna ja vesi. Sekoita tasaiseksi.

3. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

4. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

5. Valmista täyte. Pese ja kuutioi paprika. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään "kermaa" lukuun ottamatta.

6. Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle. Kaada "kerma" tasaisesti päälle.

7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.