
Suolaiset piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Maukas suolainen piirakka maistuu esimerkiksi vihersalaatin kanssa. Voit vaihtaa kinkkusuikaleet paistettuihin broilerisuikaleisiin.
Ainesosat
Pohja: | |
1 | peruna |
1 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
2 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 tl | leivinjauhetta |
0,25 tl | suolaa |
125 g | maidotonta margariinia |
2 rkl | kylmää vettä |
Täyte: | |
1 | paprika |
150 g | kinkkusuikaleita |
200 g | maissia (pakaste) |
100 g | maidotonta "juusto"raastetta |
2 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (gluteenittomasta kaurasta) |
0,5 tl | suolaa |
0,5 tl | paprikajauhetta |
0,25 tl | mustapippuria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
peruna (juures), ruokasuola, vesi, paprika (vihannes), maissi (vihannes), paprikajauhe, gluteeniton kaura, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, rypsiöljy, kookosöljy, sheaöljy, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, sika, E451, polydekstroosi, E407a, E300, E250, härkäpapu, merisuola, E200, E1442, E472e, E331, E415, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
10
kpl
1. Valmista pohja. Kuori peruna. Keitä vedessä kypsäksi ja soseuta.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi rasva joukkoon. Lisää soseutettu peruna ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
3. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
4. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
5. Valmista täyte. Pese ja kuutioi paprika. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
6. Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.