
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Saat aamulla tuoreita sämpylöitä, kun valmistat leipätaikinan edellisiltana ja kohotat taikinaa yön yli jääkaapissa. Aamulle jää vain sämpylöiden muotoilu ja paistaminen. Tuoreet sämpylät maistuvat levitteen kera.
Ainesosat
4 dl | kädenlämpöistä vettä |
1 tl | kuivahiivaa |
0,5 rkl | psylliumia |
1 tl | suolaa |
1 dl | kikhernejauhoa |
5 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
Valmistusohje
1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Mittaa vesi kulhoon. Lisää kuivahiiva ja psyllium. Sekoita vispilällä.
2. Lisää suola ja jauhot. Sekoita tasaiseksi.
3. Peitä taikinakulho kelmulla ja nosta jääkaappiin esim. yön yli.
4. Aamulla/myöhemmin: Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Laita uunin pohjalle metallikippo, jossa on 2-3 dl vettä. Vesihöyry kohottaa sämpylöitä ja vaikuttaa kuoren rapeuteen.
5. Ota taikinasta lusikalla nokareita tai pyörittele käsin sämpylät leivinpaperin päälle pellille.
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia.