
Suolaiset leivät
Suolaiset ja makeat naposteltavat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Kahdesta ruoka-aineesta, gluteenittomasta kaurasta ja banaanista, saa helposti ja nopeasti rieskoja. Voit vaihtaa kaurahiutaleiden tilalle myös jonkun toisen ruokavalioosi sopivan viljan hiutaleet.
Banaanista tulee vähän makeutta, mutta jos haluat näistä reilusti makeita leivonnaisia, lisää 0,25 dl sokeria.
Ainesosat
2 dl | vettä |
3 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
0,25 tl | suolaa |
1 dl | banaanisosetta |
1 | banaani pieninä kuutioina |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, ruokasuola, banaani, gluteeniton kaura
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
16
kpl
1. Sekoita kulhossa neste ja kuivat aineet.
2. Muusaa keskikokoinen banaani ja sekoita sose taikinaan.
3. Pilko toinen banaani pieniksi kuutioiksi ja kääntele ne taikinan joukkoon.
4. Ota taikinasta nokareita pellille ja tasoita ne ohuiksi rieskan mallisiksi pieniksi kiekoiksi.
5. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia rieskan paksuudesta riippuen. Tarjoa heti lämpimänä.