
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Jos kotona banaanit meinaavat kypsyä liikaa, leivo niistä banaanileipä. Tässä on käytetty gluteenitonta kaurajauhoa ja mantelijauhoa, mutta voit toki vaihtaa viljan toiseen. Tämä mehukas gluteeniton banaanileipä voidaan maustaa monin eri tavoin. Voit lisätä taikinaan myös 1 tl kanelia, jos se sopii ruokavalioosi. Reseptissä mainitulla sokerimäärällä ja banaanin makeudella leivästä tulee melko makea. Vähennä halutessasi sokerin määrää.
Banaanileipä maistuu sellaisenaan tai vaikka pienen margariininokareen kera. Ohjeella tulee yksi leipä. Reseptikuvassa näkyy kaksi leipää.
Ainesosat
3-4 | kypsää banaania |
50 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | fariinisokeria |
2 | kananmunaa |
2,25 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
0,75 dl | mantelijauhoa |
1 tl | leivinjauhetta |
1 tl | vanilliinisokeria |
1 tl | kardemummaa |
1 tl | suolaa |
Voiteluun: | maidotonta margariinia |
Valmistusohje
1. Kuori banaanit ja soseuta haarukalla.
2. Sulata rasva. Lisää hieman jäähtynyt rasva, sokeri ja kananmunat banaanisoseen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
4. Voitele leipävuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.
5. Tarjoa heti lämpimänä tai myöhemmin jäähtyneenä.
Vinkki: Halutessasi voit laittaa ennen paistamista taikinan päälle vielä pitkittäin halkaistut banaaninpuolikkaat.