Kaura-banaanileipä resepti

Kaura-banaanileipä
Suolaiset leivät
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Jos kotona banaanit meinaavat kypsyä liikaa, leivo niistä banaanileipä. Tässä on käytetty gluteenitonta kaurajauhoa ja mantelijauhoa, mutta voit toki vaihtaa viljan toiseen. Tämä mehukas gluteeniton banaanileipä voidaan maustaa monin eri tavoin. Voit lisätä taikinaan myös 1 tl kanelia, jos se sopii ruokavalioosi. Reseptissä mainitulla sokerimäärällä ja banaanin makeudella leivästä tulee melko makea. Vähennä halutessasi sokerin määrää.

Banaanileipä maistuu sellaisenaan tai vaikka pienen margariininokareen kera. Ohjeella tulee yksi leipä. Reseptikuvassa näkyy kaksi leipää.

Ainesosat

3-4 kypsää banaania
50 g maidotonta margariinia
1,5 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
2,25 dl gluteenitonta kaurajauhoa
0,75 dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 tl kardemummaa
1 tl suolaa
Voiteluun: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: banaani, ruokosokeri, siirappi, kananmuna, kardemumma, ruokasuola, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, manteli, E450, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Kuori banaanit ja soseuta haarukalla.

2. Sulata rasva. Lisää hieman jäähtynyt rasva, sokeri ja kananmunat banaanisoseen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

4. Voitele leipävuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.

5. Tarjoa heti lämpimänä tai myöhemmin jäähtyneenä.

Vinkki: Halutessasi voit laittaa ennen paistamista taikinan päälle vielä pitkittäin halkaistut banaaninpuolikkaat.