Kaulittavat kaurakeksit resepti

Kaulittavat kaurakeksit
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä taikina on helposti kaulittava. Nauti kauraisia keksejä sellaisenaan tai koristele tomusokeri-vesikuorrutteella tai sulatetulla suklaalla.

Ainesosat

100 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
3,5 dl gluteenitonta kaurajauhoseosta
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl hedelmäsosetta (esim. päärynästä)
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, päärynä, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, riisijauho, psylliumsiemen, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
24
kpl

1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella.

2. Sekoita erillisessä kulhossa jauhoseos ja leivinjauhe. Lisää vaahtoon yhdessä soseen kanssa. Sekoita tasaiseksi.

3. Nosta taikina jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi.

4. Jauhota pöytä. Kumoa taikina pöydälle. Kaulitse levyksi. Ota muotilla keksejä. Nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Siirtämisessä kannattaa käyttää esim. kakkulapiota.

5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 9 minuuttia.