
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Täyteläinen piirakka syntyy katkaravuista, tuorejuustosta ja juustoraasteesta. Voit maustaa piirakan täytettä myös esimerkiksi purjosilpulla, paprikakuutioilla tai kuivatuilla sienillä. Voit käyttää piirakkaan pakastekatkarapuja tai kylmäkaapista myytäviä katkarapuja. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen leikkaamista, niin saat leikattua kauniita paloja.
Ainesosat
Pohja: | |
100 g | laktoositonta margariinia |
2,5 dl | gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta |
1,5 tl | leivinjauhetta |
1 dl | laktoositonta juustoraastetta |
0,5 dl | vettä |
Täyte: | |
200 g | katkarapuja |
1 dl | tilliä |
200 g | laktoositonta tuorejuustoa |
2 | kananmunaa |
2 dl | laktoositonta juustoraastetta |
0,5 tl | mustapippuria |
Valmistusohje
1. Sekoita pohjan ainesosat keskenään.
2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Voit käyttää myös tavallista piirakkavuokaa. Voitele silloin vuoan pohja ja reunat.
3. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
4. Valuta ravut, jos niissä on nestettä. Sekoita täytteen ainesosat keskenään. Levitä täyte piirakkapohjalle.
5. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.