Katkarapupiirakka resepti

Katkarapupiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Täyteläinen piirakka syntyy katkaravuista, tuorejuustosta ja juustoraasteesta. Voit maustaa piirakan täytettä myös esimerkiksi purjosilpulla, paprikakuutioilla tai kuivatuilla sienillä. Voit käyttää piirakkaan pakastekatkarapuja tai kylmäkaapista myytäviä katkarapuja. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen leikkaamista, niin saat leikattua kauniita paloja.

Ainesosat

Pohja:  
100 g laktoositonta margariinia
2,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl laktoositonta juustoraastetta
0,5 dl vettä
Täyte:  
200 g katkarapuja
1 dl tilliä
200 g laktoositonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
2 dl laktoositonta juustoraastetta
0,5 tl mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, vesi, katkarapu, tilli, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, tattari, maissijauho, perunatärkkelys(jauho), psylliumsiemen, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Sekoita pohjan ainesosat keskenään.

2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Voit käyttää myös tavallista piirakkavuokaa. Voitele silloin vuoan pohja ja reunat.

3. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

4. Valuta ravut, jos niissä on nestettä. Sekoita täytteen ainesosat keskenään. Levitä täyte piirakkapohjalle.

5. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.