Katkarapu-parsapiirakka resepti

Katkarapu-parsapiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Täyteläinen piirakka maistuu sekä lämpimänä että kylmänä. Parsan tilalla voit käyttää myös esimerkiksi paprikaa, parsakaalia tai kukkakaalia. Vuoan jauhotukseen käytetty pellavarouhe tekee piirakan laidoista rapeat.

Ainesosat

Pohja:  
2,25 dl gluteenitonta rouheista jauhoseosta
0,25 dl pellavansiemenrouhetta
100 g maidotonta margariinia
1 tl leivinjauhetta
Vuokaan:  
2 rkl maidotonta margariinia
1 dl rouhittua pellavaa
Täyte:  
150 g kuorittuja katkarapuja
2 dl parsanuppuja
2 valkosipulinkynttä
3 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
1,5 dl perunasuurimoita
1,5 dl maidotonta "juusto"raastetta
1 tl kuivattua basilikaa
Linkitetyt ruoka-aineet: katkarapu, parsa, valkosipuli, basilika, riisijauho, teff, auringonkukka/siemenet, maissijauho, psylliumsiemen, pellavansiemen, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl

1. Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi.

2. Voitele ja jauhota piirakkavuoka (halkaisija 24 cm). Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

3. Asettele katkaravut ja parsanuput piirakkapohjalle. Raasta valkosipulinkynnet ja ripottele tasaisesti piirakkapohjalle.

4. Sekoita neste ja perunasuurimot keskenään. Kaada seos tasaisesti katkarapujen ja parsanuppujen päälle. Ripottele pinnalle vielä "juusto" ja halutessasi basilikaa.

5. Paista 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia.