Kasvisvoileipäkakku resepti

Kasvisvoileipäkakku
Kasvisruuat
Suolaiset leivät
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Mehevä voileipäkakku maistuu esimerkiksi juhlapöydässä. Voileipäkakku saa mehevyyttä maidottomasta ranskankerma- tai tuorejuustovalmisteesta. Maidottomia ranskankerma- tai tuorejuustovalmisteita valmistetaan useista eri raaka-aineista, esimerkiksi soijasta, (gluteenittomasta) kaurasta, rapsiöljystä ja kookoksesta. Valitse ruokavalioon sopiva.

Vuokaleivästä kannattaa leikata pois paistunut kansi, pohja ja reunat. Kuoripalat voi jauhaa hienoksi ja lisätä tarpeen mukaan täytteen joukkoon, jos täyte vaikuttaa liian nestemäiseltä. Leivänmurut sitovat kosteutta. Voileipäkakun voi valmistaa myös ruokavalioon sopivasta valmisvuokaleivästä tai paahtoleipäviipaleista.

Ainesosat

Vuokaleipä:  
5 dl vettä
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
6 dl gluteenitonta kaurajauhoseosta
1 rkl rypsiöljyä
Vuokaan:  
1 rkl maidotonta margariinia
2 rkl karkeaa riisijauhoa
Täyte 1:  
145 g aurinkokuivattuja tomaatteja silppuna
150 g maidotonta ranskan"kermaa" (esim. rapsiöljystä, tarkista ainesosat)
1 rkl tuoretta ruohosipulia
0,5 tl mustapippuria
Täyte 2:  
1 punasipuli
0,5 paprika
2 tl rypsiöljyä
150 g maidotonta ranskan"kermaa" (esim. rapsiöljystä)
1 rkl tuoretta ruohosipulia
0,5 tl suolaa
Kuorrutus:  
200 g maidotonta ranskan"kermaa" (esim. rapsiöljystä)
Koristelu:  
  kurkkua
  kirsikkatomaatteja
  tuoretta ruohosipulia
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, siirappi, ruokasuola, tomaatti, rapsiöljy, auringonkukkaöljy, ruohosipuli, sipuli, paprika (vihannes), kurkku, hiiva, E491, gluteeniton kaura, riisijauho, psylliumsiemen, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, riisi (vilja), mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
14
kpl

1. Leivo leipä mieluusti jo kokoamista edeltävänä päivänä, jotta se on helpommin leikattavissa. Lämmitä neste hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi.

2. Sekoita nesteeseen siirappi, suola ja hiiva.

3. Lisää jauhot ja öljy vähitellen taikinan joukkoon.

4. Anna taikinan vetäytyä 10 minuuttia.

5. Voitele ja jauhota suorakaiteen mallinen leipävuoka (pituus 30 cm). Kumoa taikina vuokaan. Kohota 30 minuuttia.

6. Paista ensin 225-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia, jatka sitten paistamista 200-asteisen uunin alatasolla 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa pois vuoasta.

7. Valmista täyte 1. Sekoita täytteen ainekset keskenään.

8. Valmista täyte 2. Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja pilko paprika. Kuumenna öljyä pannulla ja paista kasviksia n. 10 minuuttia välillä käännellen. Sekoita täytteen ainekset keskenään.

9. Kokoa voileipäkakku. Leikkaa vuokaleivän paistunut kansi, pohja ja reunat pois. Leikkaa leipä kolmeen tasapaksuun kerrokseen.

10. Nosta alin leipäkerros tarjoiluastiaan. Kostuta tarvittaessa valuttamalla lusikalla hieman vettä leivälle. Levitä täyte 1 leivälle.

11. Nosta päälle toinen leipäkerros. Kostuta tarvittaessa. Levitä täyte 2 leivälle.

12. Nosta viimeinen leipäkerros päälle. Kostuta tarvittaessa. Kuorruta voileipäkakku sivuilta ja päältä ranskan"kermalla". Koristele.