
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Kasvisvartaat sopivat erinomaisesti grilliin. Kokeile myös munakoisoa, palsternakkaa ja retiisejä.
Ainesosat
Marinadi: | |
0,5 dl | rypsiöljyä |
1 rkl | viinietikkaa (esim. valkoviinietikkaa) |
0,5 tl | mustapippuria |
1 | murskattu valkosipulin kynsi |
0,5 tl | suolaa |
Kasvikset: | |
1 | bataatti |
1 | sipuli |
1 | kesäkurpitsa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
valkosipuli, ruokasuola, bataatti, sipuli, kesäkurpitsa, rypsiöljy, etikka, viinirypäle/rusina, E223, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
4
kpl
1. Sekoita marinadin ainekset keskenään.
2. Kuori bataatti ja sipuli. Pese kesäkurpitsa. Paloittele kasvikset n. 2x2 sentin kuutioiksi.
3. Sekoita kasvikset marinadiin. Marinoi vähintään kaksi tuntia. Sekoittele välillä.
4. Pujota marinoidut kasvikset vartaisiin. Grillaa kypsiksi. Jos käytät puisia grillitikkuja, liota niitä hetki kylmässä vedessä ennen kasvisten pujottamista.