Kasvisvartaat resepti

Kasvisvartaat
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kasvisvartaat sopivat erinomaisesti grilliin. Kokeile myös munakoisoa, palsternakkaa ja retiisejä.

Ainesosat

Marinadi:  
0,5 dl rypsiöljyä
1 rkl viinietikkaa (esim. valkoviinietikkaa)
0,5 tl mustapippuria
1 murskattu valkosipulin kynsi
0,5 tl suolaa
Kasvikset:  
1 bataatti
1 sipuli
1 kesäkurpitsa
Linkitetyt ruoka-aineet: valkosipuli, ruokasuola, bataatti, sipuli, kesäkurpitsa, rypsiöljy, etikka, viinirypäle/rusina, E223, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
4
kpl

1. Sekoita marinadin ainekset keskenään.

2. Kuori bataatti ja sipuli. Pese kesäkurpitsa. Paloittele kasvikset n. 2x2 sentin kuutioiksi.

3. Sekoita kasvikset marinadiin. Marinoi vähintään kaksi tuntia. Sekoittele välillä.

4. Pujota marinoidut kasvikset vartaisiin. Grillaa kypsiksi. Jos käytät puisia grillitikkuja, liota niitä hetki kylmässä vedessä ennen kasvisten pujottamista.