Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Taskut kätkevät sisäänsä mehevän kasvistäytteen. Halutessasi voit laittaa täytteeseen myös hieman paistettua jauhelihaa tai pekonia.
Ainesosat
Taikina: | |
1,25 dl | laktoositonta maitoa |
25 g | tuorehiivaa |
0,25 tl | suolaa |
1 tl | sokeria |
1 rkl | öljyä |
2,5 dl | grahamjauhoja |
Täyte: | |
100 g | lanttua |
100 g | porkkanaa |
0,5 dl | sipulia |
100 g | laktoositonta mustapippurituorejuustoa |
Voitelu: | |
1 | kananmuna |
Valmistusohje
1. Valmista taikina. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen.
2. Sekoita nesteeseen suola ja sokeri. Lisää öljy ja alusta taikinaa. Lisää jauhoja vähitellen.
3. Kohota taikina liinan alla 20-30 minuuttia.
4. Valmista täyte. Kuori ja raasta lanttu ja porkkana karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita keskenään raasteet, hienonnettu sipuli ja tuorejuusto.
5. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Leivo tangoksi ja jaa 10 palaan.
6. Kauli palat halkaisijaltaan n. 10 sentin pyörylöiksi. Jaa täyte tasaisesti pyörylöille.
7. Voitele taikinan reunat vedellä. Sulje taskut painelemalla reunat tiukasti yhteen.
8. Nosta taskut leivinpaperin päälle pellille. Voitele kananmunalla.
9. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.