Kasvistaskut resepti

Kasvistaskut
Kasvisruuat
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Taskut kätkevät sisäänsä mehevän kasvistäytteen. Halutessasi voit laittaa täytteeseen myös hieman paistettua jauhelihaa tai pekonia.

Ainesosat

Taikina:  
1,25 dl laktoositonta maitoa
25 g tuorehiivaa
0,25 tl suolaa
1 tl sokeria
1 rkl öljyä
2,5 dl grahamjauhoja
Täyte:  
100 g lanttua
100 g porkkanaa
0,5 dl sipulia
100 g laktoositonta mustapippurituorejuustoa
Voitelu:  
1 kananmuna
Linkitetyt ruoka-aineet: maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, hiiva, ruokasuola, ruokosokeri, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, lanttu, porkkana, sipuli, mustapippuri, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Valmista taikina. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen.

2. Sekoita nesteeseen suola ja sokeri. Lisää öljy ja alusta taikinaa. Lisää jauhoja vähitellen.

3. Kohota taikina liinan alla 20-30 minuuttia.

4. Valmista täyte. Kuori ja raasta lanttu ja porkkana karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita keskenään raasteet, hienonnettu sipuli ja tuorejuusto.

5. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Leivo tangoksi ja jaa 10 palaan.

6. Kauli palat halkaisijaltaan n. 10 sentin pyörylöiksi. Jaa täyte tasaisesti pyörylöille.

7. Voitele taikinan reunat vedellä. Sulje taskut painelemalla reunat tiukasti yhteen.

8. Nosta taskut leivinpaperin päälle pellille. Voitele kananmunalla.

9. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

 

Reseptiin liittyviä tuotteita