
Keitot
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Kasvissosekeitto on maistuva ja terveellinen ruoka. Voit laittaa sosekeittoon vaihdellen eri juureksia. Jos haluat keitosta ruokaisamman, voit laittaa kasvisten kanssa yhtä aikaa liemeen kypsymään 1 dl huuhdeltuja kuivia punaisia linssejä. Kasvisliemikuutiot voit korvata lisäämällä keittoon mustapippurirouhetta, kuivattuja yrttejä ja enemmän suolaa.
Ainesosat
5 | perunaa |
2 | porkkanaa |
0,5 | lanttu |
1 | sipuli |
8-10 dl | vettä |
2 | kasvisliemikuutiota (tarkista sopivuus ruokavalioon) |
0,25 tl | rakuunaa |
2 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
Linkitetyt ruoka-aineet:
peruna (juures), porkkana, lanttu, sipuli, vesi, hiivauute, ruokasuola, rakuuna, gluteeniton kaura, rypsiöljy, E1442, E472e, E331, E330, E415, E412
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl
1. Kuori ja pilko juurekset. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Kiehauta vesi kattilassa. Jos pidät enemmän paksusta sosekeitosta, käytä 8 dl vettä.
3. Lisää kiehautettuun veteen liemikuutiot ja kasvikset. Keitä kypsiksi, noin 20 minuuttia.
4. Soseuta keitto. Lisää rakuuna ja "kerma". Tarjoile.