Kasvissosekeitto resepti

Kasvissosekeitto
Keitot
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kasvissosekeitto on maistuva ja terveellinen ruoka. Voit laittaa sosekeittoon vaihdellen eri juureksia. Jos haluat keitosta ruokaisamman, voit laittaa kasvisten kanssa yhtä aikaa liemeen kypsymään 1 dl huuhdeltuja kuivia punaisia linssejä. Kasvisliemikuutiot voit korvata lisäämällä keittoon mustapippurirouhetta, kuivattuja yrttejä ja enemmän suolaa.

Ainesosat

5 perunaa
2 porkkanaa
0,5 lanttu
1 sipuli
8-10 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota (tarkista sopivuus ruokavalioon)
0,25 tl rakuunaa
2 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta)
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), porkkana, lanttu, sipuli, vesi, hiivauute, ruokasuola, rakuuna, gluteeniton kaura, rypsiöljy, E1442, E472e, E331, E330, E415, E412

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori ja pilko juurekset. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Kiehauta vesi kattilassa. Jos pidät enemmän paksusta sosekeitosta, käytä 8 dl vettä.

3. Lisää kiehautettuun veteen liemikuutiot ja kasvikset. Keitä kypsiksi, noin 20 minuuttia.

4. Soseuta keitto. Lisää rakuuna ja "kerma". Tarjoile.

Reseptiin liittyviä tuotteita