
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Pizzapohja onnistuu ohueksi viipaloidusta bataatista. Täytteeksi kannattaa valita hieman suolaisia makuja kontrastiksi makealle bataatille. Vältä vetisiä täytteitä. Valmis pizza on helpointa tarjoilla saman leivinpaperin päältä, jolla se oli uunissa. Halutessasi voit myös varoen siirtää pizzan kahden lastan avulla lautaselle.
Ohjeella tulee kaksi pizzaa.
Ainesosat
Pizzapohja: | |
500 g | bataattia |
2 rkl | auringonkukkaöljyä |
0,25 tl | suolaa |
0,5 tl | pizzamaustetta |
Täytteet: | |
4 viipaletta | punasipulia |
6 | latva-artisokan sydäntä |
4 rkl | tomaattipyreetä |
4 rkl | aurinkokuivattua tomaattia paloina |
3 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
Valmistusohje
1. Valmista pizzapohja. Pese bataatti huolellisesti. Leikkaa se veitsellä niin ohuiksi viipaleiksi kuin pystyt.
2. Lado bataattiviipaleet leivinpaperilla vuoratulle pelille limittäin kahdeksi pizzapohjaksi.
3. Voitele pohja öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa ja pizzamaustetta.
4. Esipaista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
5. Valmistele esipaiston aikana täytteet. Kuori ja viipaloi sipulista muutama ohut rengas. Halkaise latva-artisokan sydämet.
6. Levitä esipaistetulle pohjalle varoen tomaattipyree. Levitä päälle täytteet ja "juusto".
7. Paista 225-asteisessa uunissa vielä n. 10 minuuttia.