Kasvispizza bataattipohjalla resepti

Kasvispizza bataattipohjalla
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Pizzapohja onnistuu ohueksi viipaloidusta bataatista. Täytteeksi kannattaa valita hieman suolaisia makuja kontrastiksi makealle bataatille. Vältä vetisiä täytteitä. Valmis pizza on helpointa tarjoilla saman leivinpaperin päältä, jolla se oli uunissa. Halutessasi voit myös varoen siirtää pizzan kahden lastan avulla lautaselle.

Ohjeella tulee kaksi pizzaa.

Ainesosat

Pizzapohja:  
500 g bataattia
2 rkl auringonkukkaöljyä
0,25 tl suolaa
0,5 tl pizzamaustetta
Täytteet:  
4 viipaletta punasipulia
6 latva-artisokan sydäntä
4 rkl tomaattipyreetä
4 rkl aurinkokuivattua tomaattia paloina
3 dl maidotonta "juusto"raastetta
Linkitetyt ruoka-aineet: bataatti, auringonkukkaöljy, ruokasuola, sipuli, latva-artisokka, tomaatti, oregano, basilika, valkosipuli, mustapippuri, vesi, kookosöljy, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, E160a, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
2
kpl

1. Valmista pizzapohja. Pese bataatti huolellisesti. Leikkaa se veitsellä niin ohuiksi viipaleiksi kuin pystyt.

2. Lado bataattiviipaleet leivinpaperilla vuoratulle pelille limittäin kahdeksi pizzapohjaksi.

3. Voitele pohja öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa ja pizzamaustetta.

4. Esipaista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

5. Valmistele esipaiston aikana täytteet. Kuori ja viipaloi sipulista muutama ohut rengas. Halkaise latva-artisokan sydämet.

6. Levitä esipaistetulle pohjalle varoen tomaattipyree. Levitä päälle täytteet ja "juusto".

7. Paista 225-asteisessa uunissa vielä n. 10 minuuttia.