Kasvispatongit resepti

Kasvispatongit
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Näissä kasvispatongeissa täyte lisätään raa'an taikinan sisään. Täyte ja leipä paistetaan yhdessä. Käytä ruokavalioon sopivia ja mieluisia täytteitä.

Ohje: Diana Zeilstra

Ainesosat

Täyte:  
2 dl porkkanaraastetta
2 dl palsternakkaraastetta
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl tuoretta persiljaa
3 rkl aurinkokuivattua tomaattia
1 tl pizzamaustetta
Taikina:  
3 dl kädenlämpöistä vettä
1,5 tl psylliumia
2 tl perunakuitujauhetta
0,5 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl pellavansiemenrouhetta
1 dl maissijauhoja
1 dl hirssijauhoja
1 dl teffjauhoja
0,5 dl maissitärkkelystä
Lisäksi:  
1,5 rkl tomaattipyreetä
1 rkl vettä
1 tl pizzamaustetta
Linkitetyt ruoka-aineet: porkkana, palsternakka, persilja, tomaatti, vesi, ruokasuola, hirssi, rypsiöljy, oregano, basilika, valkosipuli, mustapippuri, sipuli, psylliumsiemen, peruna (juures), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, pellavansiemen, maissijauho, teff

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Valmista täyte. Kuori ja raasta kasvikset. Kuullota raasteita pannulla öljyssä muutaman minuutin ajan. Hienonna persilja ja tomaatit. Lisää pannulle. Mausta seos. Anna jäähtyä.

2. Valmista taikina. Sekoita lämpimään veteen psyllium ja perunakuitu. Anna turvota 10 minuuttia.

3. Lisää joukkoon loput ainekset. Sekoita tasaiseksi.

4. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse taikinapalat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi hyvin jauhotetulla pöydällä. Käytä jauhotuksessa ruokavalioon sopivia jauhoja.

5. Levitä tomaattipyreetä ohuelti molemmille taikinalevyille. Levitä täyte tasaisesti tomaattipyreen päälle. Kääri levyt rullalle ja nosta leivinpaperin päälle pellille.

6. Leikkaa sahateräisellä veitsellä vinoja viiltoja patonkien pintaan. Voitele pinta vedellä ja ripottele päälle pizzamaustetta.

7. Paista 225-250-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Nauti lämpimänä.