Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Näissä kasvispatongeissa täyte lisätään raa'an taikinan sisään. Täyte ja leipä paistetaan yhdessä. Käytä ruokavalioon sopivia ja mieluisia täytteitä.
Ohje: Diana Zeilstra
Ainesosat
Täyte: | |
2 dl | porkkanaraastetta |
2 dl | palsternakkaraastetta |
1 rkl | rypsiöljyä |
2 rkl | tuoretta persiljaa |
3 rkl | aurinkokuivattua tomaattia |
1 tl | pizzamaustetta |
Taikina: | |
3 dl | kädenlämpöistä vettä |
1,5 tl | psylliumia |
2 tl | perunakuitujauhetta |
0,5 tl | suolaa |
2 tl | leivinjauhetta |
0,5 dl | pellavansiemenrouhetta |
1 dl | maissijauhoja |
1 dl | hirssijauhoja |
1 dl | teffjauhoja |
0,5 dl | maissitärkkelystä |
Lisäksi: | |
1,5 rkl | tomaattipyreetä |
1 rkl | vettä |
1 tl | pizzamaustetta |
Valmistusohje
1. Valmista täyte. Kuori ja raasta kasvikset. Kuullota raasteita pannulla öljyssä muutaman minuutin ajan. Hienonna persilja ja tomaatit. Lisää pannulle. Mausta seos. Anna jäähtyä.
2. Valmista taikina. Sekoita lämpimään veteen psyllium ja perunakuitu. Anna turvota 10 minuuttia.
3. Lisää joukkoon loput ainekset. Sekoita tasaiseksi.
4. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse taikinapalat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi hyvin jauhotetulla pöydällä. Käytä jauhotuksessa ruokavalioon sopivia jauhoja.
5. Levitä tomaattipyreetä ohuelti molemmille taikinalevyille. Levitä täyte tasaisesti tomaattipyreen päälle. Kääri levyt rullalle ja nosta leivinpaperin päälle pellille.
6. Leikkaa sahateräisellä veitsellä vinoja viiltoja patonkien pintaan. Voitele pinta vedellä ja ripottele päälle pizzamaustetta.
7. Paista 225-250-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Nauti lämpimänä.