Kasvispasteijat resepti

Kasvispasteijat
Suolaiset välipalat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nämä pasteijat ovat sisältä meheviä ja pinnalta rapeita. Voit vaihdella täytteeseen tulevia kasviksia ruokavaliosi mukaan.

Ainesosat

Taikina:  
1,5 dl tattarijauhoa
0,5 dl täysjyväriisijauhoa
0,5 tl suolaa
2,5 dl kiehuvaa vettä
Täyte:  
0,5 dl riisiä
0,5 sipuli
0,5 paprika
100 g maidotonta tuore"juustoa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat)
0,5 tl oreganoa
0,25 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
1 rkl tuoretta ruohosipulia
Voiteluun: 25 g maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, vesi, riisi (vilja), sipuli, paprika (vihannes), kookos, kookosöljy, oregano, ruohosipuli, tattari, riisijauho, mustapippuri, rypsiöljy, palmuöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
12
kpl

1. Valmista taikina. Sekoita jauhot ja suola. Lisää kuuma vesi ja vaivaa sekaisin. Anna levätä jääkaapissa muutama tunti, mielellään seuraavaan päivään.

2. Valmista täyte. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

3. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele ja pilko paprika. Kuullota kasviksia öljyssä pari viisi, kunnes ne hieman pehmenevät.

4. Sekoita kulhossa keitetty riisi, tuore"juusto", mausteet ja kasvissilppu.

5. Kaulitse taikina runsaasti jauhotetulla pöydällä neliskulmaiseksi levyksi. Jaa levy kahteentoista neliöön. Laita lusikallinen täytettä jokaisen neliön kulmaan. Taita kolmioksi ja painele hyvin kiinni.

6. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Voitele kuumat pasteijat sulatetulla margariinilla.