Kasvispastasalaatti resepti

Kasvispastasalaatti
Salaatit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä pastasalaatti valmistuu helposti ja nopeasti. Ohjeessa käytetään kaura-härkäpapupastaa, mutta voit käyttää myös jotakin toista ruokavalioon sopivaa pastaa. Jos raaka porkkana aiheuttaa sinulle oireita, voit laittaa porkkanaraasteen kiehumaan pastan kanssa samaan kattilaan.

Ohjeella tulee neljä lounasannosta salaattia. Jos tarjoilet pastasalaatin esimerkiksi noutopöydässä, siitä riittää ainakin kahdeksalle henkilölle.

Ainesosat

Kastike:  
3 rkl rypsiöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 dl tuoretta persiljaa
Muut:  
6 dl gluteenitonta kaurahärkäpapupastaa
3 pientä porkkanaa
2 suolakurkkua (tarkista ainesosat)
200 g herne-maissi-paprika (pakastesekoitus)
Linkitetyt ruoka-aineet: sitruuna, ruokosokeri, ruokasuola, persilja, porkkana, kurkku, herne, maissi (vihannes), paprika (vihannes), rypsiöljy, etikka, omena, E223, mustapippuri, gluteeniton kaura, härkäpapu

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl

1. Sekoita kastikkeen ainekset isossa tarjoilukulhossa.

2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele viileän veden alla, jotta pasta jäähtyy ja pysyy irtonaisena.

3. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Pilko suolakurkut. Sulata herne-maissi-paprika mikroaaltouunissa.

4. Kumoa pasta, porkkanaraaste, suolakurkut ja herne-maissi-paprika tarjoilukulhoon. Kääntele, jotta kastike sekoittuu tasaisesti.

5. Nosta hetkeksi jääkaappiin maustumaan.