
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämä pastasalaatti valmistuu helposti ja nopeasti. Ohjeessa käytetään kaura-härkäpapupastaa, mutta voit käyttää myös jotakin toista ruokavalioon sopivaa pastaa. Jos raaka porkkana aiheuttaa sinulle oireita, voit laittaa porkkanaraasteen kiehumaan pastan kanssa samaan kattilaan.
Ohjeella tulee neljä lounasannosta salaattia. Jos tarjoilet pastasalaatin esimerkiksi noutopöydässä, siitä riittää ainakin kahdeksalle henkilölle.
Ainesosat
Kastike: | |
3 rkl | rypsiöljyä |
2 rkl | omenaviinietikkaa |
1 rkl | sitruunamehua |
1 rkl | sokeria |
0,5 tl | suolaa |
ripaus | mustapippuria |
1 dl | tuoretta persiljaa |
Muut: | |
6 dl | gluteenitonta kaurahärkäpapupastaa |
3 | pientä porkkanaa |
2 | suolakurkkua (tarkista ainesosat) |
200 g | herne-maissi-paprika (pakastesekoitus) |
Valmistusohje
1. Sekoita kastikkeen ainekset isossa tarjoilukulhossa.
2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele viileän veden alla, jotta pasta jäähtyy ja pysyy irtonaisena.
3. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Pilko suolakurkut. Sulata herne-maissi-paprika mikroaaltouunissa.
4. Kumoa pasta, porkkanaraaste, suolakurkut ja herne-maissi-paprika tarjoilukulhoon. Kääntele, jotta kastike sekoittuu tasaisesti.
5. Nosta hetkeksi jääkaappiin maustumaan.