
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Valmista gratiini ruokavalioon sopivista kasviksista. Kasviksia ja mausteita vaihtelemalla gratiinista saa joka kerta eri makuista. Saat gratiinista kokonaisen aterian, kun laitat joukkoon esikeitettyjä papuja tai linssejä. Voit myös tarjota gratiinin liharuuan lisäkkeenä.
Ainesosat
500 g | kukkakaalia tai muita kasviksia |
Vuoan voitelu: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
Kastike: | |
2 rkl | maidotonta margariinia |
2 rkl | riisijauhoja |
2,5 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
ripaus | suolaa |
ripaus | paprikajauhetta |
ripaus | mustapippuria |
1 tl | yrttimausteseosta |
Päälle: | |
2 rkl | maidotonta margariinia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
kukkakaali, ruokasuola, paprikajauhe, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, mustapippuri, persilja, basilika, rakuuna, timjami, oregano, minttu
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Pese ja pilko kasvikset. Kiehauta kasvikset vedessä, valuta ja kumoa voideltuun uunivuokaan. Jos käytät pakastekasviksia, voit käyttää ne kiehauttamatta.
2. Valmista kastike. Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää neste ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta ja mausta.
3. Kaada sakea kastike kasvisten päälle ja vuole pinnalle muutama rasvanokare.
4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.