
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämän ohuen focaccia-leivän pinnalle voi laittaa erilaisia kasviksia. Käytä ruokavalioosi sopivaa nestettä ja jugurtin tapaista valmistetta.
Ainesosat
60 g | kirsikkatomaattia |
100 g | paprikaa |
1/2 (n.50g) | porkkanaa |
50 g | kevätsipulia |
Taikina: | |
2,5 dl | gluteenitonta tummaa jauhoseosta |
0,5 dl | kikhernejauhoja |
1 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
2 tl | leivinjauhetta |
1 tl | rosmariinia |
n. 1 dl | perunasosetta |
2,5 dl | kasvijuomaa (esim. soijasta) |
2 dl | maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta) |
1 rkl | oliiviöljyä |
Paiston jälkeen: | |
0,5-1 rkl | oliiviöljyä |
0,5 tl | mustapippuria |
0,5 tl | karkeaa merisuolaa |
Valmistusohje
1. Pese ja pilko käyttämäsi kasvikset. Pilko kirsikkatomaatit neljään osaan, pilko paprika pieniksi kuutioiksi, kuori porkkana. Porkkanasta saat tehtyä ohuita suikaleita puhtaalla juustohöylällä. Pilko kevätsipuli rinkuloiksi.
2. Mittaa taikinan kuivat aineet ja rosmariini kulhoon.
3. Mittaa kuivien aineiden joukkoon perunasose, neste, "jugurtti" ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
4. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä taikina tasaiseksi. Jos taikina on tarttuvaista, taputtele sormiisi hieman öljyä. Näin saat taikinan levitettyä helpommin pellille.
5. Painele kasvikset taikinan päälle.
6. Paista 160-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Paistamisen jälkeen voit halutessasi sipaista pullasudilla focaccian päälle hieman öljyä, mustapippuria ja suolaa.