
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Rieskarullat ovat maistuva välipala tai piknikeväs. Täytettä vaihtelemalla saat erimakuisia ja eri ruokavalioihin sopivia rullia. Voit vaihtaa rullien taikinasta perunasoseen bataattisoseeseen.
Ainesosat
Rieskat: | |
4 dl | veteen tehtyä perunasosetta |
1 dl | tattarihiutaleita |
2 rkl | maidotonta margariinia sulatettuna |
1 dl | täysjyväriisijauhoa |
0,25 tl | suolaa |
Kastike: | |
0,5 | kurkkua |
0,5 ruukkua | rucolaa |
2 dl | maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta) |
ripaus | valkosipulijauhetta |
ripaus | suolaa |
ripaus | mustapippuria |
Täyte: | |
1 | porkkana |
0,5 | paprika |
0,5 ruukkua | herneenversoja |
2-3 rkl | pinjansiemeniä |
Valmistusohje
1. Valmista rieskat. Sekoita perunasoseeseen muut ainekset. Taikinasta tulee tiivistä.
2. Jaa taikina 10-12 palaan. Kaulitse palat suorakaiteen mallisiksi. Nosta leivinpaperoidulle pellille ja pistele haarukalla.
3. Paista 250-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
4. Valmista kastike. Pese ja raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Anna valua siivilässä 10 minuuttia. Huuhtele ja hienonna rucola. Yhdistä kastikkeen ainekset.
5. Valmistele täytteet. Kuori, huuhtele ja pilko porkkana tikuiksi. Pese ja pilko paprika. Huuhtele herneenversot.
6. Laita rieskalevyt leivinpapereille. Levitä kastiketta rieskoille melkein reunoja myöten. Lisää täytteet. Rullaa rieskat papereiden avulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään ainakin 30 minuutiksi.
7. Poista leivinpaperit rullien ympäriltä. Leikkaa terävällä veitsellä haluamaasi annoskokoon.
Voit valmistaa rieskarullat jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jos haluat rieskojen pehmenevän ja imevän kastiketta.