Kasvis-rieskarullat resepti

Kasvis-rieskarullat
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Rieskarullat ovat maistuva välipala tai piknikeväs. Täytettä vaihtelemalla saat erimakuisia ja eri ruokavalioihin sopivia rullia. Voit vaihtaa rullien taikinasta perunasoseen bataattisoseeseen.

Ainesosat

Rieskat:  
4 dl veteen tehtyä perunasosetta
1 dl tattarihiutaleita
2 rkl maidotonta margariinia sulatettuna
1 dl täysjyväriisijauhoa
0,25 tl suolaa
Kastike:  
0,5 kurkkua
0,5 ruukkua rucolaa
2 dl maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta)
ripaus valkosipulijauhetta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Täyte:  
1 porkkana
0,5 paprika
0,5 ruukkua herneenversoja
2-3 rkl pinjansiemeniä
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), vesi, ruokasuola, kurkku, lehdellinen salaatti, valkosipuli, porkkana, paprika (vihannes), herne, pinja/pinjansiemen, tattari, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, soijapapu, E333, E440, E331, luontainen määrittelemätön aromiuute, merisuola, E306, E304, hapate, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Valmista rieskat. Sekoita perunasoseeseen muut ainekset. Taikinasta tulee tiivistä.

2. Jaa taikina 10-12 palaan. Kaulitse palat suorakaiteen mallisiksi. Nosta leivinpaperoidulle pellille ja pistele haarukalla.

3. Paista 250-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

4. Valmista kastike. Pese ja raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Anna valua siivilässä 10 minuuttia. Huuhtele ja hienonna rucola. Yhdistä kastikkeen ainekset.

5. Valmistele täytteet. Kuori, huuhtele ja pilko porkkana tikuiksi. Pese ja pilko paprika. Huuhtele herneenversot.

6. Laita rieskalevyt leivinpapereille. Levitä kastiketta rieskoille melkein reunoja myöten. Lisää täytteet. Rullaa rieskat papereiden avulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään ainakin 30 minuutiksi.

7. Poista leivinpaperit rullien ympäriltä. Leikkaa terävällä veitsellä haluamaasi annoskokoon.

Voit valmistaa rieskarullat jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jos haluat rieskojen pehmenevän ja imevän kastiketta.