Kasvis-nuudelikeitto resepti

Kasvis-nuudelikeitto
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Mieluisista kasviksista, nuudeleista ja proteiinilähteestä syntyy helppo ja maukas keitto. Voit pilkkoa ainekset valmiiksi kulhoon ja lisätä kiehuvan veden juuri ennen ruokailua.

Käytä kasviksia, joita voi käyttää raakana tai jotka vaativat vain hyvin lyhyen kypsymisajan. Hernesuikaleiden tilalle voit käyttää paistettua jauhelihaa, broilerisuikaleita tai esikeitettyjä papuja.

Ainesosat

0,25 dl tuoretta basilikaa
0,25 dl tuoretta ruohosipulia
5 sentin pala purjoa
1 porkkana
90 g riisinuudeleita
0,5 dl nopeasti kypsyvää hernesuikaletta (esim. Hernis)
0,25 tl suolaa
ripaus mustapippuria
2-3 dl kiehuvaa vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: basilika, ruohosipuli, purjo, porkkana, riisi (vilja), herne, ruokasuola, vesi, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
1
kpl

1. Huuhtele yrtit ja purjo. Hienonna.

2. Kuori, huuhtele ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi.

3. Murenna nuudeleita hieman ja laita kuumankestävään astiaan. Lisää kasvikset, hernesuikaleet ja mausteet.

4. Kaada astiaan kiehuvaa vettä juuri ennen ruokailua. Sekoita ja anna kypsyä kannen alla 3-5 minuuttia (riippuen nuudeleiden keitto-ohjeesta). Nauti.

Reseptiin liittyviä tuotteita