
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Mieluisista kasviksista, nuudeleista ja proteiinilähteestä syntyy helppo ja maukas keitto. Voit pilkkoa ainekset valmiiksi kulhoon ja lisätä kiehuvan veden juuri ennen ruokailua.
Käytä kasviksia, joita voi käyttää raakana tai jotka vaativat vain hyvin lyhyen kypsymisajan. Hernesuikaleiden tilalle voit käyttää paistettua jauhelihaa, broilerisuikaleita tai esikeitettyjä papuja.
Ainesosat
0,25 dl | tuoretta basilikaa |
0,25 dl | tuoretta ruohosipulia |
5 sentin pala | purjoa |
1 | porkkana |
90 g | riisinuudeleita |
0,5 dl | nopeasti kypsyvää hernesuikaletta (esim. Hernis) |
0,25 tl | suolaa |
ripaus | mustapippuria |
2-3 dl | kiehuvaa vettä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
basilika, ruohosipuli, purjo, porkkana, riisi (vilja), herne, ruokasuola, vesi, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
1
kpl
1. Huuhtele yrtit ja purjo. Hienonna.
2. Kuori, huuhtele ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
3. Murenna nuudeleita hieman ja laita kuumankestävään astiaan. Lisää kasvikset, hernesuikaleet ja mausteet.
4. Kaada astiaan kiehuvaa vettä juuri ennen ruokailua. Sekoita ja anna kypsyä kannen alla 3-5 minuuttia (riippuen nuudeleiden keitto-ohjeesta). Nauti.