Karviaismarjapiirakka resepti

Karviaismarjapiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Karviaisten tilalla voit käyttää myös raparperipaloja tai viinimarjoja. Tarjoa piirakan kanssa esimerkiksi ruokavalioon sopivaa vaniljakastiketta tai -jäätelöä.

Ainesosat

100 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
0,5 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
5 dl karviaismarjoja
Päälle: sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, karviainen, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa hyvin.

2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää taikinaan. Lisää neste.

3. Levitä taikina piirakkavuokaan ja kaada päälle karviaismarjat.

4. Ripottele päälle sokeria. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.