Liha- ja kanaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Perinteinen karjalanpaisti syntyy pitkään hauduttamalla. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa. Jos haluat vaihtelua perinteisiin makuihin, lisää pataan 10 kuivattua luumua tai aprikoosia.
Ainesosat
4 | porkkanaa |
2 | sipulia |
350 g | possun lihaa |
350 g | naudan lihaa |
2 rkl | maidotonta margariinia |
n. 6 dl | vettä |
2 | laakerinlehteä |
10 | maustepippuria |
2 tl | suolaa |
1 | lihaliemikuutio (tarkista sopivuus ruokavalioon) |
Linkitetyt ruoka-aineet:
porkkana, sipuli, sika, nauta/härkä, vesi, laakerinlehti, maustepippuri, ruokasuola, hiivauute, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
6
kpl
1. Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit isoiksi paloiksi.
2. Kuutioi lihat ja ruskista paloja pannulla. Kaada ruskistettu liha uunipataan. Lisää porkkanat ja sipulit.
3. Lisää vettä sen verran, että lihat peittyvät. Lisää mausteet.
4. Anna hautua 150-asteisessa uunissa n. 2,5 tuntia.