Karjalanpaisti resepti

Karjalanpaisti
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Perinteinen karjalanpaisti syntyy pitkään hauduttamalla. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa. Jos haluat vaihtelua perinteisiin makuihin, lisää pataan 10 kuivattua luumua tai aprikoosia.

Ainesosat

4 porkkanaa
2 sipulia
350 g possun lihaa
350 g naudan lihaa
2 rkl maidotonta margariinia
n. 6 dl vettä
2 laakerinlehteä
10 maustepippuria
2 tl suolaa
1 lihaliemikuutio (tarkista sopivuus ruokavalioon)
Linkitetyt ruoka-aineet: porkkana, sipuli, sika, nauta/härkä, vesi, laakerinlehti, maustepippuri, ruokasuola, hiivauute, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit isoiksi paloiksi.

2. Kuutioi lihat ja ruskista paloja pannulla. Kaada ruskistettu liha uunipataan. Lisää porkkanat ja sipulit.

3. Lisää vettä sen verran, että lihat peittyvät. Lisää mausteet.

4. Anna hautua 150-asteisessa uunissa n. 2,5 tuntia.