
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Saat helposti lisättyä ruokavalioon kasviksia, kun lisäät soseutettuja juureksia lihapyörykkätaikinaan. Kokeile porkkanan lisäksi palsternakkaa, naurista ja lanttua. Voit valmistaa soseen itse tai käyttää kaupan valmiita juuressoseita. Ne löytyvät usein hedelmä- ja vihannesosastolta kylmäaltaasta. Tässä pyörykkätaikinassa käytetään pellavansiemenrouhetta sitomaan taikinamassaa yhteen. Pellavan tilalla voit käyttää myös esimerkiksi gluteenitonta korppujauhoa, kaurakuitua tai perunakuitua.
Ohjeella valmistuu noin 24 pyörykkää.
Ainesosat
400 g | karitsan jauhelihaa |
125 g | porkkanasosetta |
2 rkl | pellavansiemenrouhetta |
ripaus | mustapippurirouhetta |
1 tl | suolaa |
ripaus | basilikaa |
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa huolellisesti jauheliha, porkkanasose, pellavansiemenrouhe ja mausteet.
2. Anna pyörykkämassan tasaantua peitettynä jääkaapissa 15 minuuttia.
3. Pyörittele taikinasta pyöryköitä vedellä kostutetuin käsin. Nosta pyörykät leivinpaperin päälle uunipellille.
4. Paista pyöryköitä 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.