
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Juuresten paahtaminen uunissa tuo niihin hyvää makua. Tässä porkkanoiden pintaan on pyöritelty ruokaöljyä ja hunajaa. Voit halutessasi maustaa niitä vielä ruokavalioon sopivilla kuivatuilla yrteillä, esimerkiksi timjamilla, rakuunalla tai basilikalla.
Paahda samalla tavalla myös muita ruokavalioon sopivia juureksia.
Ainesosat
4 | isoa porkkanaa |
1 rkl | rypsiöljyä |
1 rkl | juoksevaa hunajaa |
ripaus | suolaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
porkkana, ruokasuola, rypsiöljy, hunaja
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Kuori porkkanat ja leikkaa kapeiksi suikaleiksi. Levitä suikaleet uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle.
2. Valuta porkkanoiden päälle öljyä ja pyörittele porkkanoita niin, että öljy sekoittuu. Lisää hunaja samalla tavalla. Ripottele joukkoon hiukan suolaa.
3. Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat saaneet sopivasti väriä.