
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kanttarellit piiloutuvat mehevään piirakkaan. Tarjoa välipalana, juhlien pikkusuolaisena tai ota mukaan piknikille. Reseptikuvassa piirakat on tehty pieniin vuokiin, ohjeessa piirakkaa tehdään koko pellillinen.
Ainesosat
Pohja: | |
250 g | maidotonta margariinia |
2,5 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
2 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 dl | teff-jauhoja |
0,75 tl | suolaa |
1,25 dl | vettä |
Täyte: | |
1 | sipuli |
1 rkl | öljyä |
200 g | kanttarelleja |
2,5 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (esim. soijasta) |
ripaus | suolaa |
ripaus | valkopippuria |
ripaus | currya |
3 | kananmunaa |
1 dl | kasvijuomaa (esim. soijasta) |
0,5 dl | maidotonta ruoka"kermaa" |
3,5 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
Valmistusohje
1. Valmista pohjataikina. Sekoita rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää neste.
2. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Painele tai kauli taikina uunipellin pohjalle.
3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota pannulla öljyssä. Lisää kanttarellit. Anna sienten pehmetä ja kaada joukkoon "kerma". Mausta seos. Anna hautua pannulla kunnes seos paksunee.
4. Sekoita erillisessä kulhossa muna ja nesteet. Kaada piirakkapohjalle sieniseos ja päälle munaseos. Ripottele päälle "juusto"raaste.
5. Paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes täyte on jähmettynyt ja pinta ruskea.