
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kanelitäyte tuo pullaan kivaa makua. Pullat maistuvat parhailta tuoreina. Pakasta ylijääneet myöhempää tarjoilua varten.
Ohje: Semper
Ainesosat
Taikina: | |
50 g | maidotonta margariinia |
2 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
25 g | tuorehiivaa |
1 | kananmuna |
0,5 dl | sokeria |
0,5 tl | suolaa |
7 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta (säästä 1,5 dl leivontaan) |
Täyte: | |
4 rkl | maidotonta margariinia |
1 tl | kanelia |
Voiteluun: | |
1 | kananmuna |
1 dl | raesokeria |
Valmistusohje
1. Sulata rasva ja lisää neste. Murusta hiiva kädenlämpöiseen seokseen. Lisää muna, sokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi.
2. Vaivaa jauhoseos joukkoon (säästä 1,5 dl leivontaan). Anna taikinan kohota liinalla peitettynä n. 30 minuuttia.
3. Valmista täyte. Sekoita pehmeä rasva ja kaneli kulhossa.
4. Jaa taikina kahteen osaan jauhotetulla pöydällä. Kauli osat levyiksi. Levitä täyte levylle ja pyöritä rullaksi. Leikkaa molemmat rullat kymmeneen palaan. Nosta pullat paperivuokiin.
5. Kohota peitettynä uunipellillä n. 20 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.