
Makeat piparit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Kaneliässät ovat monelle klassikko ja lapsuudesta. Tämä resepti on gluteeniton ja vehnätön. Jos kaneli ei sovi ruokavalioosi, korvaa se jollain sinulle sopivalla mausteella tai jätä mausteet kokonaan pois.
Ainesosat
120 g | maidotonta margariinia |
150 g | sokeria |
3 | kananmunaa |
350 g | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 tl | leivinjauhetta |
1 tl | kanelia |
Päälle: | sokeri-kaneliseosta |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, kananmuna, kaneli, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
35
kpl
1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää kananmunat yksitellen taikinaan.
3. Sekoita jauhoseos, leivinjauhe ja kaneli erillisessä kulhossa.
4. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
5. Nosta taikina hetkeksi jähmettymään jääkaappiin.
6. Jaa taikina kahdeksi tangoksi ja pilko tangot keksin kokoisiksi paloiksi.
7. Pyörittele jauhojen avulla palaset pitkuloiksi. Kieritä sokeri-kaneliseoksessa. Muotoile pellillä ässän mallisiksi.
8. Paista 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.