Kanavuoka resepti

Kanavuoka
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä arkiruoka on nopea valmistella ja uuni hoitaa loput. Voit käyttää pakastekasviksia tai pilkkoa saman määrän tuoreita kasviksia. Tuoreet kasvikset ehtivät hyvin kypsyä paistamisen aikana. Kanan tilalle voit laittaa paistettua jauhelihaa tai pilkottuja nakkeja. Kasvisversioon voit laittaa esimerkiksi tölkkipapuja tai -herneitä.

Ainesosat

300 g maustamattomia kanasuikaleita
2 tl rypsiöljyä
3 dl täysjyväriisiä
100 g pakastesipulikuutioita
300 g pakastekasviksia (porkkana, kukkakaali, parsakaali)
1 dl säilykeherkkusieniä
1,5 tl suolaa
1 rkl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
ripaus chiliä
1 tl currya
4 dl vettä
4 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
Vuoan voitelu: rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: kana, riisi (vilja), sipuli, porkkana, kukkakaali, parsakaali, herkkusieni/muu viljelty sieni, ruokasuola, paprikajauhe, chili, vesi, rypsiöljy, mustapippuri, korianteri, kurkuma, apila, juustokumina, auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Ruskista kanasuikaleet pannulla öljyssä.

2. Voitele uunivuoka.

3. Mittaa vuokaan riisi, kasvikset, sienet ja kana. Lisää mausteet ja sekoita.

4. Kaada vuokaan nesteet. Sekoita.

5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.