Liha- ja kanaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Oletko kokeillut täyttää kanafileitä? Täyte tuo sekä makua että mehevyyttä kanaan. Täytteen voi valmistaa etukäteen jääkaappiin. Tarjoile esimerkiksi riisin tai perunasoseen kanssa.
Ainesosat
2 | sipulia |
1 | valkosipulinkynsi |
1 rkl | öljyä |
200 g | pakasteherneitä |
2 rkl | tuoretta minttua |
2 dl | vettä |
1 tl | suolaa |
0,25 tl | mustapippuria |
6 | broilerin rintafileetä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
sipuli, valkosipuli, herne, minttu, vesi, ruokasuola, kana, rypsiöljy, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
6
kpl
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota kattilassa öljyssä muutama minuutti.
2. Lisää kattilaan herneet, minttu, vesi, suola ja pippuri. Keitä 5 minuuttia.
3. Soseuta ainekset sauvasekoittimella. Laita valumaan siivilään ainakin tunniksi. Ota neste talteen.
4. Tee broilerin rintafileen paksuimpaan kohtaan pitkä viilto. Lusikoi taskuun täytettä.
5. Nosta täytetyt palat uunivuokaan. Lusikoi mahdollisesti ylijäänyt täyte palojen päälle. Kaada aiemmin talteen otettu neste vuoan pohjalle.
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.