Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämän peruskeiton aineksia ovat peruna, porkkana, sipuli ja maustamattomat broilersuikaleet. Tuunaa tästä sinulle sopiva ja mieluinen versio ja mausta mieltymykset huomioiden.
Jos käytät mausteseoksia, kuten currya, tarkista ainesosaluettelo. Mausteseosten raaka-aineet vaihtelevat merkistä riippuen.
Ainesosat
1-1,5 l | vettä |
1 kg | perunoita |
400 g | porkkanoita |
200 g | sipulia |
400 g | maustamattomia broilersuikaleita |
4 rkl | rypsiöljyä |
2 tl | suolaa |
2 tl | curry-sekoitusta (katso ainesosat) |
1 tl | mustapippuria |
Valmistusohje
1. Mittaa vesi isoon kattilaan. Vettä on aina helppo lisätä, joten laita ensin vähemmän. Kuumenna vesi.
2. Pese, kuori ja pilko sillä välin kasvikset. Porkkanat kypsyvät hitaammin kuin perunat, joten leikkaa porkkanat pienemmiksi paloiksi. Lisää kasvikset kuumaan veteen. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä.
3. Paista broilersuikaleet tilkassa öljyä paistinpannulla. Mausta ja lisää ne sitten keittokattilaan.
4. Anna keiton kiehua yhteensä n. puoli tuntia, kunnes kasvikset ovat kypsyneet. Kokeile perunoiden ja porkkanoiden kypsyys haarukalla. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.