Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Lämpöinen kanakeitto pekonimurulla. Käytä ruokavalioon sopivia kasviksia ja mausteita. Keittoreseptiä on helppo muunnella erilaisia rajoitteita huomioivaksi.
Ainesosat
1-1,5 l | vettä |
400 g | perunaa |
200 g | porkkanaa |
250 g | kurpitsaa |
200 g | omenoita |
1 | sipuli |
400 g | broileria |
2 tl | rakuunaa |
1 tl | mustapippuria |
1 tl | suolaa |
n. 100 g | pekonia |
2 dl | kookoskermaa |
Paistamiseen: | rypsiöljyä |
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi. Huuhtele, kuori ja kuutioi peruna, porkkana, kurpitsa ja omena. Laita kattilaan kypsymään perunat, porkkanat ja kurpitsat. Anna kiehua miedolla lämmöllä.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli, lisää se ja omenakuutiot keittokattilaan.
3. Kypsennä kana pannulla. Mausta kypsät kanat sopivilla mausteilla ja lisää ne kattilaan. Pekonin saa parhaiten kypsennettyä rapeaksi uunissa, paistamalla 200 asteessa n. 15 minuuttia. Voit toki paistaa myös sen pannulla.
4. Kaada keittoon kookoskerma ja lisää mausteita maun mukaan. Lisää kattilaan tarvittaessa vettä.
5. Murustele hieman jäähtyneet pekoniviipaleet toiseen astiaan. Ripottele pekonia kanakeiton pinnalle vasta lautasella. (Voit sekoittaa pekonimurun myös kanakeiton joukkoon kattilaan, mutta tällöin pekoni menettää rapeutensa. Toisaalta keiton seassa se kyllä maustaa lientä ja antaa siihen lisää makua.)