Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tee makumatka Japaniin ja valmista nuudelikeittoa eli ramenia. Perinteisessä ramenin keittoliemessä on soijakastiketta, mutta tässä reseptissä kastike saa makua valkosipulista, inkivääristä ja siirapista. Käytä keittoon ruokavalioon sopivia kasviksia. Kanan voit halutessasi vaihtaa esikeitettyihin papuihin tai nakkiviipaleisiin.
Ainesosat
Liemi: | |
2 | valkosipulinkynttä |
4 cm pala | tuoretta inkivääriä |
1 rkl | rypsiöljyä |
1 l | vettä |
1 tl | suolaa |
2-3 rkl | siirappia |
2 rkl | sitruunamehua |
Lisäksi: | |
250 g | gluteenitonta riisinuudelia |
nippu | kevätsipulia |
1 paketti | kiinankaalia |
2 | porkkanaa |
200 g | kypsää ja maustettua kanaa |
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Inkivääri on helppo kuoria lusikan varrella rapsuttamalla.
2. Siirrä sipulit ja inkivääri kattilaan. Lorauta joukkoon öljyä. Kuullota 5 minuuttia.
3. Lisää kattilaan vesi, suola, siirappi ja mehu. Kiehauta.
4. Valmista riisinuudelit erillisessä kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan.
5. Pese ja silppua kevätsipuli ja kiinankaali. Kuori, pese ja suikaloi porkkana.
6. Kokoa aineksia syviin annoskulhoihin. Kaada liemi päälle juuri ennen tarjoilua.