Kana-nuudelikeitto resepti

Kana-nuudelikeitto
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tee makumatka Japaniin ja valmista nuudelikeittoa eli ramenia. Perinteisessä ramenin keittoliemessä on soijakastiketta, mutta tässä reseptissä kastike saa makua valkosipulista, inkivääristä ja siirapista. Käytä keittoon ruokavalioon sopivia kasviksia. Kanan voit halutessasi vaihtaa esikeitettyihin papuihin tai nakkiviipaleisiin.

Ainesosat

Liemi:  
2 valkosipulinkynttä
4 cm pala tuoretta inkivääriä
1 rkl rypsiöljyä
1 l vettä
1 tl suolaa
2-3 rkl siirappia
2 rkl sitruunamehua
Lisäksi:  
250 g gluteenitonta riisinuudelia
nippu kevätsipulia
1 paketti kiinankaalia
2 porkkanaa
200 g kypsää ja maustettua kanaa
Linkitetyt ruoka-aineet: valkosipuli, inkivääri, vesi, ruokasuola, siirappi, sitruuna, riisi (vilja), sipuli, kiinankaali, porkkana, kana, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Inkivääri on helppo kuoria lusikan varrella rapsuttamalla.

2. Siirrä sipulit ja inkivääri kattilaan. Lorauta joukkoon öljyä. Kuullota 5 minuuttia.

3. Lisää kattilaan vesi, suola, siirappi ja mehu. Kiehauta.

4. Valmista riisinuudelit erillisessä kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan.

5. Pese ja silppua kevätsipuli ja kiinankaali. Kuori, pese ja suikaloi porkkana.

6. Kokoa aineksia syviin annoskulhoihin. Kaada liemi päälle juuri ennen tarjoilua.

Reseptiin liittyviä tuotteita