
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tiesitkö, että makaronilaatikko onnistuu myös kypsentämättömistä makaroneista? Laatikkoon laitetaan hieman tavallista enemmän nestettä ja paistoaikaa pidennetään. Helppoa! Tässä reseptissä laatikkoon laitetaan kananmunan tilalle sulatejuustoa, joka kiinteyttää ruokaa.
Resepti julkaistiin Allergia, Iho & Astma -lehden 1/2025 ruokasivulla, jossa esiteltiin kolme erilaista tapaa valmistaa munaton makaronilaatikko.
Ainesosat
400 g | gluteenitonta makaronia |
400 g | kanan jauhelihaa |
1 rkl | rypsiöljyä |
0,5 tl | suolaa |
1 | punainen paprika |
200 g | laktoositonta sulatejuustoa |
1 l | vettä |
1 tl | suolaa |
1 rkl | paprikajauhetta |
Vuoan voitelu: | maidotonta margariinia |
Pinnalle: | 2 dl gluteenittomia tacosipsejä |
Valmistusohje
1. Voitele iso uunivuoka tai kaksi pienempää. Kumoa keittämättömät makaronit vuokaan.
2. Paista jauheliha kypsäksi paistinpannulla öljytilkassa. Mausta suolalla. Kaada vuokaan makaronien joukkoon.
3. Pese ja pilko paprika. Lisää vuokaan.
4. Lisää vuokaan loput ainekset. Sekoita.
5. Paista 200-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia. Sekoita laatikkoa ja ripottele pinnalle murskattuja tacosipsejä.
6. Jatka paistamista 20-30 minuuttia. Lyhyemmällä paistoajalla makaronit pitävät muotonsa, pidemmällä paistoajalla niistä tulee pehmeämpiä.