Kana-makaronilaatikko sulatejuustolla resepti

Kana-makaronilaatikko sulatejuustolla
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tiesitkö, että makaronilaatikko onnistuu myös kypsentämättömistä makaroneista? Laatikkoon laitetaan hieman tavallista enemmän nestettä ja paistoaikaa pidennetään. Helppoa! Tässä reseptissä laatikkoon laitetaan kananmunan tilalle sulatejuustoa, joka kiinteyttää ruokaa.

Resepti julkaistiin Allergia, Iho & Astma -lehden 1/2025 ruokasivulla, jossa esiteltiin kolme erilaista tapaa valmistaa munaton makaronilaatikko.

Ainesosat

400 g gluteenitonta makaronia
400 g kanan jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
0,5 tl suolaa
1 punainen paprika
200 g laktoositonta sulatejuustoa
1 l vettä
1 tl suolaa
1 rkl paprikajauhetta
Vuoan voitelu: maidotonta margariinia
Pinnalle: 2 dl gluteenittomia tacosipsejä
Linkitetyt ruoka-aineet: kana, ruokasuola, paprika (vihannes), maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, vesi, paprikajauhe, maissi (vihannes), auringonkukkaöljy, maissijauho, riisijauho, E471, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl

1. Voitele iso uunivuoka tai kaksi pienempää. Kumoa keittämättömät makaronit vuokaan.

2. Paista jauheliha kypsäksi paistinpannulla öljytilkassa. Mausta suolalla. Kaada vuokaan makaronien joukkoon.

3. Pese ja pilko paprika. Lisää vuokaan.

4. Lisää vuokaan loput ainekset. Sekoita.

5. Paista 200-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia. Sekoita laatikkoa ja ripottele pinnalle murskattuja tacosipsejä.

6. Jatka paistamista 20-30 minuuttia. Lyhyemmällä paistoajalla makaronit pitävät muotonsa, pidemmällä paistoajalla niistä tulee pehmeämpiä.