Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Aasiasta kotoisin olevien kevätrullien näpertely on hauskaa puuhaa vaikka illanistujaisiin. Riisipaperiin kääritään ruokavalioon sopivia ja mieluisia täytteitä. Tässä reseptissä rullat täytetään riisivermisellillä, kurkulla, porkkanalla, avokadolla ja kypsällä kanalla. Riisivermiselli on ohutta, langanomaista nuudelia. Kevätrullat voi syödä sellaisinaan tai friteerata pannulla. Jos soija sopii ruokavalioosi, voit dipata kevätrullia soijakastikkeeseen. Tässä reseptissä annetaan idea happaman makeaan valkosipulikastikkeeseen.
Ohjeella tulee 12 kevätrullaa.
Ainesosat
Kastike: | |
1 | valkosipulinkynsi |
0,5 dl | fariinisokeria |
1,25 dl | kiehuvaa vettä |
0,5 tl | suolaa |
1 rkl | sitruunamehua |
Täytteet: | |
1 levy (45 g) | riisivermiselliä |
1 | kurkku |
200 g | porkkanaa |
2 | avokadoa |
200 g | kypsää ja maustettua kanasuikaletta (tarkista ainesosat) |
Lisäksi: | |
12 | riisipaperiarkkia |
Valmistusohje
1. Valmista kastike tekeytymään. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset.
2. Valmistele kevätrullien täytteet. Valmista riisivermisellit pakkauksen ohjeen mukaan ja jätä jäähtymään.
3. Pese kurkku ja leikkaa tikuiksi. Kuori ja huuhtele porkkana ja leikkaa tikuiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja viipaloi hedelmäliha.
4. Kokoa kevätrullat. Valmista yksi rulla aina kerralla loppuun saakka. Ota arkki riisipaperia ja pehmennä sitä noin 10 sekuntia kädenlämpöisessä vedessä. Sopiva vesiastia on laakea ja syvä, jotta riisipaperi mahtuu kerralla veden alle. Valuta riisipaperista hetken aikaa ylimääräistä vettä pois.
5. Aseta pehmennyt riisipaperi pöydälle. Asettele täytteet keskelle arkkia. Taita ylä- ja alalaidat sekä toinen sivulaidoista täytteiden päälle. Rullaa auki jätettyä sivua kohti.
6. Nosta valmis kevätrulla lautaselle. Tee muut rullat samoin. Älä pinoa rullia päällekkäin, koska ne tarttuvat herkästi kiinni toisiinsa.
7. Dippaile valmiita rullia kastikkeeseen tai lusikoi kastiketta rullan sisälle.