Kana-kasvisriisi resepti

Kana-kasvisriisi
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä arkiruoka saa makua ja väriä herneistä ja paahdetusta kurpitsasta. Ruoka on maustettu yksinkertaisesti suolalla, mutta halutessasi voit lisätä mukaan myös muita ruokavalioon sopivia mausteita.

Ainesosat

1 myskikurpitsa
1 rkl rypsiöljyä
2,5 dl täysjyväriisiä
  vettä riisin keittämiseen
0,5 tl suolaa riisin keitinveteen
500 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
2 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
200 g pakasteherneitä
Linkitetyt ruoka-aineet: kurpitsa, riisi (vilja), vesi, ruokasuola, kana, herne, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuori kurpitsa. Poista siemenet. Paloittele kuutioiksi.

2. Levitä kuutiot leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sekoita kuutioiden joukkoon öljyä.

3. Paahda kurpitsoita 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

4. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

5. Kypsennä broileripalat pannulla öljyssä kypsiksi. Mausta suolalla.

6. Siirrä pakasteherneet lautaselle. Sulata mikroaaltouunissa noin 5 minuuttia.

7. Yhdistä ainekset tarjoiluastiaan.

Reseptiin liittyviä tuotteita