Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Mehevä pizza on monen herkkuruokaa. Tässä pizzapohjassa käytetään viljoista pelkästään riisiä. Voit vaihdella täytteitä ruokavalion ja mieltymysten mukaan. Saat pizzasta kasvisversion vaihtamalla kanan esimerkiksi tofukuutioihin, paprikapaloihin tai hillosipuleihin. Valmiin pizzan päälle voit levittää myös tuoretta rucolaa.
Ohjeella tulee yksi iso pizza, josta riittää ruokailijoiden nälkätilanteen mukaan kahdelle tai neljälle henkilölle.
Ainesosat
Pohja: | |
2,5 dl | vettä |
1 pussi | kuivahiivaa |
2 tl | psylliumia |
1 tl | sokeria |
0,25 tl | suolaa |
3 dl | hienoa riisijauhoa |
2 rkl | rypsiöljyä |
Täytteet: | |
300 g | maustamattomia kanasuikaleita |
1 tl | rypsiöljyä |
0,25 tl | suolaa |
150 g | kesäkurpitsaa |
100 g | tomaattipyreetä |
2 tl | kapriksia |
2 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
1 tl | oreganoa |
Valmistusohje
1. Valmista pizzapohja. Lämmitä neste hieman yli kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, psyllium ja sokeri. Anna turvota 10 minuuttia.
2. Lisää suola ja puolet jauhoista. Sekoita yleiskoneen tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla viisi minuuttia. Lisää loput jauhot ja rasva. Taikina jää pehmeäksi.
3. Kumoa taikina leivinpaperille. Taputtele vedessä kostutetuin käsin litteäksi pizzapohjaksi. Kohota peittämättä 30 minuuttia. Kun laitat uunin päälle, laita sinne myös pelti lämpiämään.
4. Valmistele täytteet. Paista kanasuikaleet kypsiksi öljytyllä paistinpannulla. Mausta suolalla.
5. Pese ja kuutioi kesäkurpitsa.
6. Täytä pizza. Levitä pohjalle tomaattipyreetä. Levitä päälle kanasuikaleet, kesäkurpitsa, kaprikset ja "juusto". Ota kuuma pelti uunista ja vedä pizza leivinpapereineen pellille.
7. Paista 250-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
8. Ripottele oregano valmiin pizzan päälle.