
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämän gluteenittoman ja vehnättömän piirakkataikinan täytteiksi on valittu maustamaton kana, pakastemaissi ja parsakaali. Vaihtele täytteitä ja mausteita oma ruokavalio ja mieltymykset huomioiden. Myös jauhot tulee valita ruokavalion mukaan.
Ennen uunissa paistamista lisää täytteiden päälle omaan ruokavalioosi sopiva nestemäinen täyte. Voit ripotella päälle esim. maidosta tehtyä juustoa tai maidotonta juustovalmistetta (50 g). Käytä nesteenä esim. maidosta tehtyä kermaa tai maidotonta kasvijuomaa (1 dl) ja lisää siihen kananmuna (1), jos se sopii ruokavalioosi. Nestemäinen ainesosa voi olla myös esim. tomaattimurska (1-1,5 dl).
Ainesosat
Pohja: | |
3 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
0,5 tl | suolaa |
100 g | maidotonta margariinia |
1 | kananmuna |
Täyte: | |
250 g | maustamattomia kanasuikaleita |
2 tl | rypsiöljyä |
0,5-1 tl | mustapippuria |
0,5-1 tl | suolaa |
200 g | pakastemaissia |
200 g | pakasteparsakaalia |
50 g | maidotonta "juusto"raastetta |
1 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
1 | kananmuna |
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
2. Palastele huoneenlämpöinen rasva kulhoon. Nypi rasva jauhoseoksen joukkoon.
3. Lisää kananmuna ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
4. Painele taikina vuokaan (halkaisija 25-28 cm).
5. Valmista täyte. Paista kanasuikaleet öljytilkan kera pannulla. Mausta.
6. Lisää kanan joukkoon pakastemaissi ja -parsakaali. Kääntele ja anna kasvistenkin kypsyä hiukan.
7. Kaada täytteet piirakkataikinan päälle ja ripottele "juusto" pinnalle.
8. Sekoita kulhossa kasvijuoma ja kananmuna. Halutessasi mausta. Kaada seos täytteiden päälle.
9. Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.