Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Värikäs kana-kasvispata lämmittää talvipäivänä. Voit laittaa pataan myös kanaliemikuution, mutta laita silloin suolaa vain 1,5 teelusikallista.
Ainesosat
1 kg | maustamattomia kanan paistileikkeitä |
2 rkl | öljyä |
2 | sipulia |
4 | valkosipulinkynttä |
200 g | porkkanaa |
200 g | lanttua |
100 g | palsternakkaa |
100 g | lehtikaalia |
1 | appelsiini |
2,5 tl | suolaa |
5 | kokonaista maustepippuria |
ripaus | rouhittua mustapippuria |
Valmistusohje
1. Pilko kanaleikkeet ja ruskista pannulla pienissä erissä. Kaada uunipataan.
2. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja lohko porkkanat sekä muut kasvikset reilun kokoisiksi paloiksi. Laita pataan. Poista lehtikaalista lehtiruoti ja suikaloi lehdet. Jätä lehtikaali odottamaan.
3. Kuori appelsiini. Leikkaa veitsellä keskustan valkoinen osa pois. Poista myös siemenet. Pilko kuutioiksi.
4. Kuullota sipulit pannulla. Lisää pataan. Laita pataan myös vesi, mausteet ja appelsiini.
5. Hauduta pataa 200-asteisessa uunissa noin tunti. Lisää lehtikaali ja kypsennä vielä 5-10 minuuttia.
6. Tarjoa esimerkiksi perunoiden, kokonaisten ohrasuurimoiden tai polentan kera.