Liha- ja kanaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Helppo ja nopea ateria valmistuu muutamasta raaka-aineesta. Kanan tilalla voit käyttää myös jauhelihaa, ja kesäkurpitsakuutiot voit vaihtaa porkkanaraasteeseen.
Ainesosat
1 | kesäkurpitsa |
0,5 rkl | rypsiöljyä |
600 g | maustamattomia kanasuikaleita |
1 tl | suolaa |
1 tl | kuivattua basilikaa |
3 levyä (n. 130 g) | riisinuudeleita |
vettä nuudelien valmistukseen | |
1 tl | suolaa keitinveteen |
Tarjoiluun: | tuoretta basilikaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
kesäkurpitsa, kana, ruokasuola, basilika, riisi (vilja), vesi, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Pese ja kuutioi kesäkurpitsa.
2. Kuumenna pannulla öljyä. Lisää kesäkurpitsakuutiot ja paista 5 minuuttia. Siirrä kasvikset pannulta sivuun odottamaan.
3. Lisää pannulle hieman öljyä. Paista kanasuikaleet kypsiksi. Mausta suolalla ja basilikalla.
4. Siirrä nuudelilevyt kulhoon. Kaada päälle kiehuvaa vettä, kunnes levyt peittyvät. Lisää veteen 1 tl suolaa ja sekoita. Anna nuudelien tekeytyä 3 minuuttia tai pakkauksen ilmoittama aika. Valuta vesi pois.
5. Yhdistä nuudelit, kesäkurpitsa ja kana. Tarjoile halutessasi tuoreen basilikan kanssa.